Hakim Ziyech sprak aan het einde van vorig seizoen nadrukkelijk uit dat hij wilde vertrekken bij Ajax, maar mogelijk komt hij op zijn beslissing terug en speelt hij voorlopig gewoon nog in Amsterdam.

“Ik heb ook helemaal geen afscheid genomen van de club”, zegt de international van Marokko in gesprek met de NOS. “Ik heb mijn wens uitgesproken, dat is het enige wat ik heb gedaan. Ik ben niet op de zaken vooruitgelopen. Ik zal altijd alles voor Ajax geven. En als ik niet weg ben, speel ik gewoon de Champions League-wedstrijden. Ik maak me er totaal niet druk om. Ik ben nu hier en ik richt me op Ajax.”

Klaas-Jan Huntelaar gaf al aan er een gevoel van positivisme heerst in de selectie. “Als je Justin Kluivert voor 17 miljoen euro verkoopt en je haalt voor 11 miljoen euro Dusan Tadic terug, dan heb je als club een goede deal gemaakt. We willen er vol voor gaan. En ik denk zelfs dat jongens die overwegen om weg te gaan, nu graag willen blijven als er geen juiste club komt. Je ziet wel iets ontstaan hier bij Ajax”, aldus de spits.