© Proshots

Nu de interlandperiode weer is afgelopen kan de selectie van Ajax zich opmaken voor een paar zware weken met daarin veel mooie wedstrijden, om te beginnen met aanstaande zondag. Volgens Hakim Ziyech staat Ajax maar één ding te doen in de Klassieker. “Als je naar de stand kijkt, dan moeten we winnen zondag. Als we drie punten pakken, dan maken we nog zeker kans op de titel. Gebeurt dat niet dan wordt het een lastig verhaal. Voor ons telt dus maar één ding: winnen”, vertelt hij in gesprek met Ajax TV.

“Het belang is enorm. Dat leeft ook heel erg in de groep. We weten wat ons te doen staat”, vervolgt de middenvelder die naar Ajax kwam om dit soort wedstrijden te spelen en om de titel te kunnen strijden. “De wedstrijd is niet alleen voor mij en de selectie belangrijk, maar voor elke Ajacied in Nederland. Ik weet zelf ook dat het een zware pot wordt, maar we zijn er klaar voor en gaan er vol tegenaan. Ik heb hem voor het eerst als Ajacied meegemaakt in het begin van het seizoen. Toen was het de uitwedstrijd. Het was een zware en lastige wedstrijd, maar het is er ook een waarbij er andere energie los komt. Ik ben me daar wel bewust van en gebrand om me zondag te laten zien.”

Zelf is Ziyech nog niet geheel tevreden over zijn eigen tweede seizoenshelft. Voor de interlandperiode kampte hij met vermoeidheidsverschijnselen, maar inmiddels is hij weer helemaal fit. “Ja, het gaat met vallen en opstaan. Ik begon wel goed, maar kreeg toen een kleine terugval. Maar ik begin weer langzaam in mijn ritme te komen. Die twee weken rust kwamen goed uit. Ik heb wat meer rust kunnen pakken. Ik ben voor zondag honderd procent fit.”