Hakim Ziyech plaatste zich afgelopen week met Marokko voor het WK in Rusland. De ‘Atlas Leeuwen’ hadden genoeg aan een gelijk spel, maar wisten met 2-0 te winnen in en van Ivoorkust. “We gingen er heen om te winnen en dat hebben we gedaan. Tijdens de wedstrijd had ik eigenlijk ook niet echt het idee dat het ons kon ontgaan. Ze kregen in het begin wel wat kleine mogelijkheden, maar over het algemeen zijn wij vrij weinig in de problemen gekomen. Dus ik had niet het idee dat het een lastige avond zou gaan worden”, blikt de trotse middenvelder met Ajax TV terug op de wedstrijd tegen Ivoorkust.

‘Eén en al feest’
Het Marokkaanse elftal keerde ’s avonds laat terug naar eigen land waar heel veel mensen hen stonden op te wachten om de kwalificatie te vieren. “Heel het land stond op zijn kop en ook in Nederland, België en Frankrijk was het één en al feest waar Marokkanen wonen. Het was voor mij een week om niet snel te vergeten. Ik heb geen idee hoeveel mensen er stonden toen we aankwamen in Marokko, maar het was echt bomvol en we kregen een warm welkom.”

Geen Oranje Leeuwen, maar Atlas Leeuwen
Marokko zal deze zomer voor het eerst sinds 20 jaar weer gaan deelnemen aan het WK. Ziyech had met zijn Nederlandse paspoort ook voor Oranje kunnen uitkomen, maar hij koos dus voor de ‘Atlas Leeuwen’. “Ja, ik heb de goede keuze gemaakt. Dat wist ik vooraf al. Natuurlijk zijn er wel wat dingen gebeurd, maar ik heb voor mijn gevoel de beste keuze gemaakt die ik kon maken. (…) Mijn teamgenoten hebben me natuurlijk gefeliciteerd, dus dat was erg leuk. Ik heb het nog niet aan Dennis en Aron gevraagd, maar zij hebben het WK al meegemaakt. Dus dat ga ik wel doen binnenkort. Ik ben benieuwd en laat het allemaal lekker op mij af komen”, besluit hij met een grote glimlach.