© Proshots

Hakim Ziyech is tevreden met de 3-0-zege op PEC Zwolle. Toch was hij ook kritisch op het vertoonde spel en zijn eigen gemiste penalty. De middenvelder was blij dat hij het kon goedmaken met een doelpunt. “Qua uitslag kunnen we wel tevreden zijn, denk ik. Maar over het spel nog niet echt. We begonnen goed aan de wedstrijd, maar daarna verloren we een beetje de grip op de wedstrijd. Daardoor hadden zij iets te lang de bal voor mijn gevoel. En wij waren in die fase te slordig, waardoor we niet konden doordrukken”, vertelt hij tegen Ajax TV.

“We konden er op een gegeven moment niet goed meer druk op krijgen. Daarnaast waren we ook te slordig. Zwolle is een goede ploeg, die dan best goed kan voetballen”, vervolgt de middenvelder, die blij is dat hij alsnog op het scorebord kwam na zijn gemiste penalty. “Ik had die 2-0 natuurlijk al eerder moeten maken. Maar gelukkig valt ‘ie even later alsnog en heb ik nog iets recht kunnen zetten wat daar even daarvoor plaatsvond. Dus dan komt het zeker als opluchting. Ook omdat de wedstrijd op slot zat.”

Eerder deze week miste Ziyech ook al een penalty met Marokko. “Het is niet mijn week met het nemen van penalty’s, nee. Maar de volgende schiet ik gewoon binnen. Diederik ging naar de goede hoek. Hij was wel wat wijzer dan andere doelmannen, maar ik maak mijn keuze altijd vlak voordat ik ‘m neem. Dus hij ging gewoon naar de goede hoek, helaas.”

Ajax startte tegen PEC in een 4-2-4-formatie. “In het begin pakte het heel goed uit. We creëerden veel kansen en zetten PEC goed vast. Maar daarna raakten we de grip kwijt en dan merk je dat Donny en ik in hele grote ruimtes komen te voetballen. Dan wordt het alleen maar lastiger om er goed druk op te krijgen. In de laatste 30 minuten gingen we weer terug naar 4-3-3 en daarna merkte je dat we de grip wat terugkregen. Het ging toen ook nog wel heen en weer. We konden er zelf ook nog een aantal keer goed uitkomen. Het heeft wel toekomst, denk ik. We speelden het nu natuurlijk ook voor het eerst. We hadden het in fases wel eerder geprobeerd tegen Rosenborg en VVV en toen pakte het wel goed uit. Nu moeten we kijken of we het een hele wedstrijd kunnen volhouden.”