Ook Hakim Ziyech zag Ajax moeizaam beginnen op Het Kasteel tegen Sparta. De Amsterdammers wonnen na een mindere fase uiteindelijk eenvoudig met 4-1. “Het begin was lastig, maar daarna speelden we goed. Sparta begon heel fel aan de wedstrijd. Voor de wedstrijd hamerden we erop dat we scherp moesten beginnen. Dan is het niet goed dat we alsnog slecht beginnen”, laat de spelmaker weten aan FOX Sports.

“We weten dat het soms lastig kan zijn om er direct weer in te komen na een Europees duel en dat kon je vandaag wel zien”, vervolgt hij. “Met onze kwaliteiten scoren wij altijd wel, dus we maken ons niet heel snel druk.”

Aan het einde van de wedstrijd ebde de concentratie meer en meer weg. Sparta wist zelfs nog te scoren. “Natuurlijk moet je wel de concentratie behouden aan het einde van het duel. Dat proberen we ook te doen, maar dat gaat niet altijd even goed. Zij scoorden de 1-4 in die fase. De moeilijkheid is om dan juist wel geconcentreerd te blijven en de wedstrijd zo goed mogelijk uit te spelen. Dat kan af en toe wel eens beter.”

Ten Hag: “Het eerste blok was ontzettend complex”