© Proshots

Ajax doet goede zaken in Spanje, Mestalla werd stil na een duidelijke en goede overwinning van Ajax. De Amsterdammers winnen op papier gemakkelijk met 0-3 van Valencia. Toch kwam Ajax een aantal keer goed weg, vooral Onana blonk uit en hield Ajax op de been. Hakim Ziyech kijkt tevreden terug op de overwinning op Valencia.

“Ik denk dat we heel efficiënt waren en de kansen afmaken, het was niet onze beste wedstrijd.” Zo opent hij in gesprek met Wytse van de Goot. “Ik denk dat we als team heel sterk zijn in de counter. Dat hebben we vandaag wel laten zien.” Zo vond Hakim Ziyech Ajax vooral gevaarlijk vanuit de counter en noemt hij dit een kracht van dit Ajax.

Ziyech maakte een weergaloos doelpunt. Van twintig meter afstand schiet de rechtsbuiten de bal in de linker kruising en laat hij Cillessen kansloos. Zelf ervaarde hij de goal op de volgende manier: “Joël onderschepte de bal goed, speelt mij in, ik zocht de tegenstander op en haalde uit. Ik heb niet eens gekeken waar Jasper stond. Ik mikte op die hoek, gelukkig daalde die bal snel.”

Zo was Hakim heel belangrijk voor Ajax in de met 0-3 gewonnen wedstrijd. Over drie weken komt Chelsea op bezoek in Amsterdam.