Ajax boekte met de 0-3 overwinning op Valencia afgelopen woensdag voor de tweede keer dit jaar een ruime zege in Spanje. Eerder waren de Amsterdammers al met 1-4 te sterk voor Real Madrid. Hakim Ziyech stelt dat het Zuid-Europese land Ajax wel ligt, zo verklaart hij in De Volkskrant.

“Spanje ligt ons goed”, aldus de 26-jarige spelmaker van Ajax. “Wij zijn een team dat graag wil voetballen. Dan komen er ruimtes, krijgen wij onze ruimtes. Voetbal tegen voetbal. Dan hoef je alleen maar uit te vechten wie wint. We spelen ons eigen spel en weten dat we altijd scoren, uit of thuis.”

Ondanks dat Ajax enkele dragende spelers kwijtraakte, heeft Ziyech veel vertrouwen in de huidige selectie. “We zijn kwaliteit kwijtgeraakt en we hebben kwaliteit teruggekregen. Daar moeten we het mee doen”, vervolgt de Marokkaan. “We proberen het uiterste uit elke wedstrijd te halen. We weten wat we kunnen. We hebben een heel mooi jaar gehad, waarvan we de ervaring meenemen. Velen van ons spelen al jaren samen. Daarmee heb je een bepaalde relatie opgebouwd waardoor je elkaar makkelijk vindt. Het is onze taak om de nieuwelingen mee te nemen.”