Hakim Ziyech genoot van Ajax in de eerste helft. De middenvelder vond het jammer dat de concentratie wat wegzakte na de 3-0 voorsprong. “Over het algemeen hebben we erg goed gespeeld, tot de 70e minuut ongeveer. Het is zeer prettig om in dit team te spelen. Deze zege geeft aan dat we op de goede weg zijn, maar we zijn er nog niet en moeten verder op deze weg”, laat hij weten aan de NOS.

Plezier

Ziyech verkeerd momenteel in misschien wel zijn beste vorm van zijn carrière. Dat laat hij niet alleen zien met zijn voeten, maar dat straalt hij ook uit. De Marokkaan heeft het naar zijn zin bij Ajax en dat zorgde er mede voor dat hij niet is vertrokken uit Amsterdam deze zomer. Volgens hem kan deze selectie veel gaan bereiken. “Ik denk dat we met elkaar in staat zijn om grote dingen te gaan doen. En dan is het fijn om daar onderdeel van te zijn. Ik heb het enorm naar mijn zin, dat is ook de reden dat ik plezier uit straal.”

Tegendeel bewezen

“We hebben het tegendeel bewezen en begonnen heel goed aan de wedstrijd. Na zeven minuten was de wedstrijd gespeeld eigenlijk. De 3-0 was extra lekker. Toen wist iedereen eigenlijk wel dat de buit binnen was. Het was toen zaak om geconcentreerd te blijven spelen. Dat hebben we redelijk goed gedaan. Tot de 70e minuut ongeveer.”

Ten Hag over eerste helft: “Dat was echt genieten”