Hakim Ziyech gaf eerder al aan: zijn goals tegen Real Madrid in de Johan Cruijff Arena en Bernabeu waren de mooiste momenten van zijn carrière. Tegen Juventus krijgt hij met Ajax de kans om opnieuw geschiedenis te schrijven.

“Het is een heel grote club met veel historie, dat is alleen maar leuk. Het wordt heel lastig natuurlijk, maar als wij hetzelfde kunnen brengen als we altijd doen op Champions League-avonden, maken we zeker kans”, aldus de middenvelder op de website van Ajax. Hij kwam Ronaldo al eens tegen op het WK, toen hij met Marokko tegenover Portugal stond: “Hij is wel echt een killer natuurlijk: 1 kans, 1 goal. Dat liet hij toen ook weer zien.”

Maar na de sterke duels tegen Real Madrid, kijkt Ziyech met vertrouwen uit naar het treffen met Juventus: “Voetballend deden we het goed, maar ook qua mentaliteit waren we gewoon heel sterk. Die combinatie is onze kracht. We zijn Europees meteen goed begonnen dit seizoen en we groeien nog steeds. Dit wordt gewoon weer 2 keer de wedstrijd van ons leven.”