Hakim Ziyech is door FOX Sports verkozen tot Speler van de Maand oktober. Naast goals en assists was de spelmaker ook één van de spelers met de meeste balveroveringen in de afgelopen maand. “Ik ben nooit beroerd geweest om ballen te veroveren. Ja, ik vind het ook leuk en lekker om te doen. Ik doe gewoon mijn ding”, laat hij weten aan FOX Sports.

Genieten

“Het seizoen is goed begonnen. En we spelen goed voetbal. Dat gecombineerd met plezier, dan zie je dat je veel plezier met elkaar kan hebben. Ik kan veel dingen genieten. Ook van hoe wij als team spelen. Net als individuele acties van andere jongens.”

Voor niemand bang

Ajax speelde tot dusver drie hele goede wedstrijden in de UEFA Champions League. Ziyech blonk – wederom – uit in deze duels, onder andere met geweldige passes. “Iedereen wilt zich laten zien op zo’n podium. Met de club is dat het hoogst haalbare niveau en daar probeer je dan je stempel te drukken en je ding te doen. En vooral ook te genieten. We gaan van onze eigen krachten uit en weten dat we voor niemand bang hoeven te zijn. Persoonlijk heb ik dat ook altijd al gehad.”

 

Ziyech Eredivisie-speler van de maand, 6 Ajacieden in elftal van de maand