Iedereen hield er rekening mee dat Hakim Ziyech deze zomer zou vertrekken bij Ajax, maar afgelopen vrijdag zette de Marokkaans international zijn handtekening onder een nieuw contract tot medio 2022. De spelmaker zegt in het Algemeen Dagblad ‘het gewoon geweldig naar zijn zin’ te hebben in Amsterdam.

“We hebben een leuk elftal, de sfeer onderling is heel goed, en ik voel de drang om het succesvolle seizoen van vorig jaar geen incident te laten zijn. Bij mezelf, maar ook bij iedereen om me heen. En dat gevoel is voor mij het allerbelangrijkste. Ik ben hier gelukkig.” Volgens de buitenspeler is geld ‘sowieso nooit leidend geweest’. “Ik houd van het voetbal en bij Ajax beleef ik het voetbal zoals ik dat het liefst beleef. Aan de bal aanvallen, zonder bal pressievoetbal. Op beide vlakken heb ik me hier kunnen ontwikkelen. En van beide aspecten kan ik genieten. Het haalt het beste in me naar boven, denk ik.”

De afgelopen weken kon Ziyech kiezen voor een transfer naar Sevilla, maar daar vond hij het plaatje niet helemaal kloppen. “Dan blijf ik liever bij Ajax.” Ook toonde Bayern München interesse, maar de Duitsers lieten op zich wachten. “Voor mij en Ajax voelde het nu wel als een goed moment om duidelijkheid te hebben.” Bayern had dus eerder moeten doorpakken. “Inderdaad. Volgens mij heeft iedereen kunnen zien wat we met Ajax teweeg hebben gebracht. En wat mijn aandeel daarin was. Komt dan de club niet voorbij waar ik hét volmaakt goede gevoel bij heb, dan niet. Een transfer is nooit een heilig doel geweest.”