Ajax won zondag met 4-0 de Klassieker. Hakim Ziyech zag zijn ploeg een prima eerste helft spelen in de Klassieker. De spelmaker opende de score al na twee minuten. “Ik kreeg de bal goed van Dusan, maar hij ging er wel met wat geluk in. Vermeer zat in de goede hoek en redde ‘m bijna nog. Uiteindelijk rolde hij er heel langzaam in”, laat hij weten aan FOX Sports.

Naast het goede druk zetten speelde Ajax het team van de bezoekers soms helemaal open. “We speelden goed tussen de linies en de ballen kwamen telkens daar. Zij hadden problemen met of ze moesten doordekken of niet. Als ze doorstapten, lag het helemaal open. Daardoor twijfelden ze. Dat hebben we goed gedaan. Verder maakten we de kansen ook goed af.”

Ondanks de 4-0-tussenstand reageerde Ziyech wat boos na zijn wissel. Hij laat weten dat er verder niks aan de hand is en hij gewoon soms wat gefrustreerd reageert. “Ik ben een liefhebber en wil altijd spelen. Daar is niks ergs aan om dat duidelijk te maken. Als iemand anders dat doet, is er niks aan de hand. Het wordt groter gemaakt dan het is nu. Ik laat soms mijn frustraties zien, zo zit ik nou eenmaal in elkaar. Verder is er niks aan de hand.”

Ajax wint Klassieker met speels gemak