Hakim Ziyech is blij dat hij deze week ‘gewoon’ op het veld kan staan. Twee weken geleden raakte hij tegen AZ geblesseerd in zijn laatste actie van de wedstrijd. “Geen één speler zou zo’n week als deze willen missen, dus ik ook niet. We kijken enorm uit naar de komende wedstrijden. Wedstrijden waar het echt om draait. Daar leef je als voetballer voor. Morgen weer een Europese wedstrijd en dat is toch anders dan de competitie. In de Champions League moet je een paar tandjes bijschakelen”, laat de middenvelder weten aan Veronica Inside.

Eredivisie

In de Eredivisie gaat het de Ajacieden soms bijna te makkelijk af. “Ik wil niet zeggen dat het ons te makkelijk af gaat, maar ik denk dat we in de nationale wedstrijden vaak gewoon de veel betere zijn. Dat heeft ook te maken met de kwaliteit van ons team en dat we niet altijd op 100% hoeven te spelen. Dat zie je ook wel eens. Maar over het algemeen komen we niet echt vaak in de problemen, ook niet als we bijvoorbeeld net op 100% spelen. Dat hoort eigenlijk niet, maar is nu wel even de realiteit.”

Benfica

In de Champions League speelt Ajax twee wedstrijden achter elkaar tegen Benfica. Twee wedstrijden die mogelijk belangrijk gaan worden voor de rest van het Europese seizoen. “Het worden tegen Benfica twee hele lastige wedstrijden. Zowel thuis als uit. We weten dat we morgen weer top moeten zijn en dat zullen we zeker gaan proberen te zijn.”

Ten Hag: “Dit is een mooie verzameling voetballers, maar het gaat om prijzen”