Hakim Ziyech speelde in München wederom een geweldige wedstrijd. De Marokkaan gaf een aantal weergaloze passes over de hele. Ook Louis van Gaal was onder de indruk van de middenvelder. “Een 10 krijgt Hakim van mij. Ik vond je echt geweldig spelen. Al was je in de tweede helft wel wat op, geloof ik”, spreekt de oud-trainer lovend over Ziyech.

Stijgende lijn vast houden

Zelf is de middenvelder ook tevreden met het behaalde punt in de Allianz Arena, zo laat hij weten aan Ziggo Sport. “We hebben gevochten voor een resultaat met z’n allen. We kunnen zeker tevreden zijn met elkaar. We zijn de bovengrens nog aan het zoeken, dat heeft ook tijd nodig. We weten inmiddels ook waar onze ondergrens is en nu is het zaak om de stijgende lijn vast te houden en te kijken hoe ver we kunnen komen.”

Kansen

In de tweede helft kreeg Ajax veel grote kansen om op voorsprong te komen in de wedstrijd. In de eerste helft werd een schot van Ziyech uit de bovenhoek getikt door Neuer en in de tweede helft werd een fantastische vrije trap van Schöne nog maar net tegen de lat gewerkt door de Duitse international. “We kregen 4 of 5 open kansen. Als je het vergelijkt met Bayern dan hadden wij veel grotere kansen. Wij verdienden het wel om hier te winnen vandaag. In de tweede helft was ik fysiek wel op, vooral omdat ik veel meters naar voren en achteren moest maken. Het was jammer dat mijn schot voor rust er niet in ging, maar Lasse zal hetzelfde gevoel hebben met zijn vrije trap vlak voor tijd.”

Knappe prestatie Ajax in München: 1-1