Hakim Ziyech mag zich vanaf vandaag officieel Ajacied noemen. De middenvelder laat in gesprek met FOX Sports weten dat hij erg blij met deze transfer is. “Het is heerlijk dat het eindelijk rond is! Uiteindelijk heb ik de beste en de slimste keuze gemaakt. En dat is Ajax. De trainer speelde daarbij een belangrijke rol in mijn keuze voor de club.”

“De trainer en de directie hebben uitgelegd hoe het zat met de interesse in mij. Maar dat is iets tussen de directie en mij, dat hoef ik hier niet in het openbaar te gaan vertellen”, vervolgt de Marokkaans international, die vooral als middenvelder wordt gezien. “Ze zien mij voornamelijk als een middenvelder. Ik ben ook voor het middenveld gehaald. Als de trainer mij op rechtsvoor neerzet dan zal ik dat natuurlijk gewoon invullen, maar het gaat er mij meer om dat ik minuten ga maken. Waar ik speel maakt mij niet zo veel uit, maar in principe ben ik voor het middenveld gehaald.”

In de media werd de afgelopen dagen al geschreven over ‘de redder van Ajax’. “Dat is wat ze zeggen, ja. Maar het is aan jezelf of je die druk op jezelf legt of niet. Maar ja, ik kan wel onder druk presteren.”

Met de speelstijl van Bosz wordt er veel gevraagd van de spelers. Ziyech wordt gevraagd naar wat er anders is qua speelstijl met FC Twente, waar hij niet tot nauwelijks hoefde mee te verdedigen. Volgens de middenvelder lag dat ook aan iets anders. “Kijk, dat je bij Twente bijvoorbeeld niet meeverdedigd, heeft allemaal te maken met andere dingen die er spelen. In het begin van het seizoen had ik er eigenlijk totaal geen zin meer in, omdat je op een gegeven moment iets nieuws nodig hebt. En dat heb ik nu. Dan zal het weer heel normaal worden nu. Ik zal ook gewoon gaan verdedigen. Hier zal het natuurlijk wel anders zijn, maar dat weet ik. Ik zal mijn eigen speelstijl ook anders gaan invullen. Ik ben tevreden als we kampioen worden. Ook als ik naar mezelf kijk. Je kan zelf mindere cijfers halen, terwijl je wel kampioen wordt. Dan ben ik gewoon tevreden.”