© Proshots

Een ietwat on-Nederlandse wedstrijd, AZ-Ajax. Het tempo lag hoog, er werd fel en aanvallend gevoetbald met passie en strijdlust voorop. Een wedstrijd om van te genieten. Ondanks de belangrijke overwinning blijft Ziyech erg serieus. “Je moet altijd gefocust blijven”, zegt Ziyech tegen Fox Sports.

Duels

Ziyech speelde een sterke wedstrijd in Alkmaar. Hij strooide met passjes alsof het niks was. De middenvelder erkent dat hij een goede pot speelde, maar blijft zelfkritisch. “Ik verloor in duels de bal soms te makkelijk. Over het algemeen was het een redelijke wedstrijd.”

Glijpartij

Net zoals afgelopen donderdag in de ArenA, was het in Alkmaar ook een glijpartij. “Het veld was glad en dan is het best moeilijk om daarop te voetballen. We proberen het natuurlijk wel, maar als het zo glad is kan het erg lastig zijn om je goed vrij te lopen”, vertelt de Marokkaans international.

Focus

Inmiddels lijkt Ajax een vaste basiself gevonden te hebben, althans op het middenveld. Ziyech deelt het middelveld onder andere met creatieve voetballers als Schöne en Frenkie de Jong. Voetballen met zulke spelers, dat kan alleen maar leuk zijn natuurlijk. “Ja we doen ons best. We kunnen elkaar goed vinden en dat laten wij de laatste weken zien op het veld.” Hoe goed het ook loopt, aan Ziyech is het moeilijk om te zien of hij er ook plezier aan beleeft. Ziyech: “Je moet wel genieten van het spel, maar je moet ook serieus en gefocust zijn.” Af en toe mag Ziyech wat meer lachen volgens Hans Kraay Jr. “Ja dat mag en dat kan ik ook begrijpen”, zegt Ziyech. “Maar ik ben liever gefocust en geconcentreerd. Uiteindelijk gaat het om het resultaat en dan moet je gewoon 90 minuten geconcentreerd zijn”, zegt Ziyech met een kleine lach op zijn gezicht.