Zlatan Ibrahimovic sluit niet uit nog eens terug te keren bij Ajax. In gesprek met De Telegraaf zegt de Zweed dat dit waarschijnlijk niet meer als speler zal zijn, maar mogelijk in een andere functie.

“Normaal gesproken keer ik niet terug naar clubs waar ik al heb gespeeld, maar misschien kan ik na mijn carrière wel directeur worden bij Ajax”, aldus de ervaren spits van LA Galaxy. “Dan zou ik beter werk leveren dan iedereen die daar nu zit.”

Zlatan kwam in 2001 voor een kleine 8 miljoen euro naar Ajax, waarna Juventus hem in 2004 wegkocht. Hierna speelde hij nog voor onder meer Barcelona, Paris Saint-Germain en Manchester United. Toch denkt hij nog regelmatig terug aan zijn tijd in Amsterdam. “Ik heb het vooral heel fijn gehad in Nederland. In het begin floten sommige supporters me uit, maar ze huilden toen ik de club verliet. Ik was the last man standing.”

Ibrahimovic zegt nog altijd vee; bewondering te hebben voor zijn oude club. “Ajax is nog steeds mijn club in Nederland en ik ben trots dat ik er onderdeel van ben geweest. Zeker als ik zie hoe ze zich nu presenteren in Europa. Ze hebben gedaan wat niemand had verwacht en produceren spelers die ze voorheen altijd produceerden. Prachtig om te zien.”