Waar Ajax niet in staat was om te scoren in Warschau, waren twee voormalig Ajax-spitsen behoorlijk productief. Zlatan Ibrahimovic was in zijn eentje verantwoordelijk voor alledrie de doelpunten van Manchester United en ook Huntelaar scoorde een belangrijke goal voor Schalke.

Manchester United – Saint-Éttiene 3-0

De wedstrijd op Old Trafford stond vooraf grotendeels in het teken van het treffen tussen de broers Pogba, maar na de wedstrijd ging het alleen maar over Zlatan Ibrahimovic. De Zweedse spits was volledig verantwoordelijk voor de doelpuntenproductie van zijn ploeg en zorgde ervoor dat plaatsing voor de volgende ronde bijna verzekerd is. Na vijftien minuten kwam de eerste goal uit een vrije trap, die tergend langzaam over de doellijn rolde. In de tweede helft scoorde Zlatan nog tweemaal door een simpele intikker en een penalty. Het was alweer de zeventiende hattrick in de carrière van de spits.

PAOK Saloniki – Schalke 04 0-3

Schalke mocht aantreden in de ‘heksenketel’ van PAOK. De Duitsers kwamen goed voor de dag en zetten een belangrijke stap voor plaatsing voor de volgende ronde. Klaas-Jan Huntelaar is nog maar net hersteld van een slepende blessure en begon zodoende op de bank. In de 84e minuut mocht de spits invallen en zes minuten later was het al raak. Huntelaar schoot de rebound van een vrije trap met een harde volley in de touwen en scoorde zo alweer zijn 50e Europese treffer. Beide spitsen wonnen hun wedstrijd met 3-0 en lijken zo geplaatst voor de volgende ronde.