© Proshots

Nu de grote clubs weer begonnen zijn aan de voorbereiding en Ajax op het punt staat om weer aan de competitie te beginnen, wordt het de hoogste tijd om onze rubriek over oud-Ajacieden in het buitenland weer op te pakken. Hoe vergaat het Wesley Sneijder in Turkije? Heeft Zlatan Ibrahimovic nog een legendarisch doelpunt gemaakt? En hoe gaat het bij de Spurs van Eriksen, Alderweireld en Vertonghen? In deze rubriek op Ajax1.nl kijken we wekelijks naar de prestaties van een aantal ex-Ajacieden in het buitenland. In deze beslissende weken in de verschillende competities proberen we meer verslag uit te brengen van de verrichtingen van de ex-Ajacieden. In deze editie is er speciale aandacht voor Zlatan Ibrahimovic en Viktor Fischer.

Manchester United – Galatasaray 5-2
Met drie oud-Ajacieden aan de aftrap was het treffen tussen Manchester United en Galatasaray een oefenwedstrijd waar in Nederland relatief veel aandacht voor was. Grotendeels was dit natuurlijk te danken aan de eerste wedstrijd van Zlatan Ibrahimovic voor Manchester United. De boomlange Zweed wist zijn aanwezigheid op een karakteristieke manier duidelijk te maken met een schitterend doelpunt uit een halve omhaal. Met amper vier minuten in het shirt van United was het dus al raak. Het begin van Zlatan bij United is in ieder geval hoopgevend. Daley Blind begon in de basis aan het duel tegen Galatasaray. De Nederlander mocht het grote deel van de wedstrijd meespelen en werd na ongeveer 70 minuten vervangen. Wesley Sneijder wist aan de kant van Galatasaray zijn stempel te drukken door middel van een assist en mocht een kwartier voor tijd gaan rusten. Behalve Zlatan wisten Wayne Rooney (2), Marouane Fellaini en Juan Mata te scoren voor United.

Aston Villa – Middlesbrough 1-3

Viktor Fischer maakt een goede indruk tijdens de voorbereiding van zijn nieuwe club Middlesbrough. De Deense aanvaller wist zaterdag te scoren tegen Aston Villa en zorgde voor veel dreiging. Fischer maakte deze zomer de overstap naar Engeland en is vastberaden om een basisplaats te veroveren bij Middlesbrough. Middlesbrough is afgelopen seizoen gepromoveerd naar de Premier League en heeft deze zomer een aantal leuke aankopen gedaan. Buiten Fischer zijn oud-doelman van Barcelona Viktor Valdes en Marten de Roon (ex-Heerenveen) de bekendste aankopen. Er is de club dan ook veel aan gelegen om in de Premier League te blijven. Aan Fischer de taak om voor aanvallende impulsen te zorgen.