Vorig seizoen liep Zlatan een zware knieblessure op in het Europa League-duel met Anderlecht. Er werd zelfs gesproken over het einde van zijn carrière, maar daar wilde de Zweed niets van weten. Waar het herstel meestal 10 tot 12 maanden in beslag neemt, stond Zlatan zaterdag na 7 maanden alweer op het veld. Tegen Newcastle United maakte hij zijn rentree.

Leeuw

Zijn verklaring daarvoor? “Leeuwen herstellen niet zoals mensen”, vertelde hij aan BT Sport. “Dit was speciaal. Ik maak me geen zorgen, want ik weet wat ik doe. Ik heb hier heel hard voor getraind en veel opgegeven.”

Niet makkelijk

Hij geeft toe dat zijn herstel niet makkelijk was. Wat het ook moeilijk maakte, is dat hij er nog niet zeker van was dat hij dit seizoen bij Manchester United zou spelen. Het duurde lang voordat hij een nieuw contract tekende: “Het was een lastige zomer ook omdat ik nergens een contract had. Zodra ik tekende bij United heb ik me volledig op het team gefocust. Ik wilde iets terug doen en het team zo goed mogelijk helpen. Ik ben in ieder geval heel blij dat ik weer kan voetballen.”

Bekijk het interview: