Hoe vergaat het Wesley Sneijder in Turkije? Heeft Zlatan Ibrahimovic nog een legendarisch doelpunt gemaakt? En hoe gaat het bij de Spurs van Eriksen, Alderweireld en Vertonghen? In deze rubriek op Ajax1.nl kijken we wekelijks naar de prestaties van een aantal ex-Ajacieden in het buitenland. Deze week is er speciale aandacht voor Zlatan Ibrahimovic, Timothy Fosu-Mensah en Bojan Krkic.

Paris Saint Germain –  Nice 4-1

Zaterdagmiddag was het weer de grote ‘Ibrahimovic-show’ aan de kant van PSG. De Franse ploeg, die al lang en breed kampioen is, pakte flink uit tegen Nice en won met 4-1. Ibrahimovic maakte een hattrick voor PSG. Aanstaande woensdag staat voor PSG de ontmoeting met Manchester City in de kwartfinale van de Champions League op het programma en PSG heeft absoluut vertrouwen getankt. De mooiste goal van Ibrahimovic was zijn tweede uit een snoeiharde vrije trap. Ook Maxwell was de hele wedstrijd van de partij, Gregory van der Wiel zat op de bank.

Manchester United – Everton 1-0

Manchester United wist zondagmiddag nipt te winnen van Everton. De ploeg van Louis van Gaal beleefde een moeizame wedstrijd, maar won dankzij een doelpunt van Anthony Martial. Een grote rol was daarbij weggelegd voor Timothy Fosu-Mensah. De jongeling die nog niet zo lang geleden debuteerde voor Manchester United, kwam na de rust in het veld voor Marcos Rojo. Fosu-Mensah maakte een zeer sterke indruk tijdens zijn invalbeurt en was in de 54e minuut betrokken bij het doelpunt van Martial. Daley Blind werd in de 82e minuut vervangen met een hamstringblessure. Na de overwinning van Manchester United staat de ploeg op de vijfde plaats in de Premier League met één punt achter op nummer vier Manchester City.

Stoke City – Swansea City 2-2

Bojan Krkic was zaterdagmiddag belangrijk voor Stoke City. De Spaanse aanvaller is bezig aan een erg sterk seizoen en was zaterdag de maker van de 2-0. Met een goed afstandsschot met zijn linkerbeen wist Bojan de voorsprong van zijn team de verdubbelen. Toen Bojan in de 74e minuut vervangen werd, stond het 2-1 voor Stoke City, maar in de 79e minuut wist Paloschi gelijk te maken. Bojan was dit seizoen in 23 wedstrijden van de partij, waarin hij zes keer scoorde. Stoke City staat na het gelijkspel op de achtste plek in de Premier League met een gelijk aantal punten met het Southampton van Ronald Koeman en Maarten Stekelenburg.