Tevreden over het spel, maar niet over de afwerking. Dat is in het kort hoe Siem de Jong denkt over de wedstrijd tussen Ajax en Spartak Moskou, die de Amsterdammers ondanks goed spel met 0-1 verloren.

“Een hele gekke wedstrijd”, zegt De Jong in gesprek met Eredivisie Live. “Wij krijgen denk wel tien honderd procent kansen, zij nul en het staat 0-1 op het scorebord. Ik denk dat we een hele goede wedstrijd spelen, maar je hebt er zo weinig aan. Het is leuk voor de volgende wedstrijden, we weten dat we het kunnen. Maar vandaag was het een wedstrijd waar het er om ging, je krijgt weinig kansen om het goed te maken. Nog één.”

De Jong, spelend als spits, weet dat hij zelf ook had moeten scoren. Kansen waren er genoeg. “Ik denk wel vier. Eén na de eerste minuut en een paar kopballen, die de keeper pakt of net naast gingen. Demy had nog een kopbal van dichtbij en misschien nog wel tien schoten van buiten de zestien. We hadden er in ieder geval drie moeten scoren en geen tegen moeten krijgen. Met 0-0 had je nog alles in eigen hand. Helemaal als je zo’n wedstrijd speelt, weet je dat je dat daar ook moet kunnen tegen deze tegenstander.”

“Vandaag was een beetje een treurige wedstrijd”, vervolgt De Jong zijn verhaal. “We kunnen tevreden zijn over het spel, maar niet over het afwerken. Hij wilde er gewoon niet in.”

Tekst: Voetbalprimeur                                     Foto: Afdb.nl-Oscar