Nadat de loting bekend werd, zochten veel Ajacieden als een malle Skyscanner af op zoek naar voordelige tickets richting de bestemmingen van Ajax. Veel Ajacieden hebben al het een en ander geboekt, maar voor wie nog wat hulp nodig heeft: hier wat tips. Noot: alle prijzen zijn uiteraard aan verandering onderhevig, maar voor deze prijzen hebben wij vanavond tickets gespot.

München

Bayern München wordt de eerste uitwedstrijd in de groepsfase. Vanaf Amsterdam is München in een uur of 8 aan te rijden. Dit uitduel valt echter tijdens het Oktoberfest, dus we kunnen ons voorstellen dat je wat biertjes achterover wilt slaan. In dat geval is de auto een minder goed idee natuurlijk. Gelukkig zijn er ook andere opties. 

Met de trein kun je het zelfs eventueel af met 2 vrije dagen. Je vertrekt dat op dinsdagochtend rond 5.00 en woensdagochtend ga je weer terug. Voor €100 ben je dan heen en weer. Een dagje langer blijven, is voor hetzelfde geld ook goed te doen. In theorie is de Flixbus voor rond de €90 retour ook een optie. Je bent echter wel behoorlijk lang onderweg, maar goed, het is een voordelige optie.

Liever vliegen? Dan kun je het beste van maandag tot en met donderdag gaan. Misschien wat aan de lange kant, maar je kunt met volle teugen van het Oktoberfest genieten. En voor ongeveer €125 vlieg je heen en weer met KLM. Met een prima hotel erbij, ben je dan ongeveer €270 kwijt. Voor kortere verblijven vlieg je vanaf ongeveer €180 op en neer. Als je ervoor kiest om bijvoorbeeld te vliegen vanaf Düsseldorf, kun je van maandag tot en met woensdag gaan voor ongeveer €120. Met hotel ben je dan ongeveer €200 kwijt. Ook dinsdag – woensdag is voor dat bedrag een optie, als je krap in je vrije dagen zit.Booking.com

Lissabon

Een maandje later staat Benfica – Ajax op het programma. Naar Lissabon gaan aardig wat vluchten, dus er zijn best wat mogelijkheden.

Ga bijvoorbeeld van dinsdag 6 november tot en met donderdag 8 november vanaf Amsterdam met Air Europa. Je hebt dan wel een overstap in Madrid en bent ongeveer €160 kwijt. Voor iets meer dan €200 ben je klaar inclusief hotel. Ook hier is het zelfs weer een optie om maar 2 dagen vrij te nemen. Je kunt namelijk ook woensdagochtend heen vliegen met TAP en op donderdag terug met Iberia of Air Europa voor €160. Je hebt op de terugweg dan wel een overstap in Madrid.

Opvallend genoeg was vertrek van Eindhoven zó populair, dat dat al geen optie meer is. Op die vluchten gaan de prijzen door het dak: richting de €250 à €300. Heeft Amsterdam niet je voorkeur? Dan is Brussel het beste alternatief. Met TAP ga je dinsdag heen en donderdag ga je met Air Europa terug voor €150. Op de terugweg stap je over in Madrid. Ook een verblijf van 2 dagen is mogelijk, door woensdag met Brussels Airlines heen te vliegen en donderdag terug met Air Europa. Voor iets meer dan €100 ben je dan klaar, maar op de wedstrijddag land je dan wel pas om 15.45. Op eigen risico dus…

Heb je wat meer tijd en overweeg je om er een complete vakantie van te maken? Dan is het leuk om bijvoorbeeld Porto en Lissabon te combineren en heen te vliegen op de ene stad en terug via de andere. Voor €299 heb je een complete reis waarbij je 2 nachten in beide steden verblijft. Ideaal!


Booking.com

Athene

Als laatste mogen we op bezoek in Athene. Op voorhand leek dit de lastigste bestemming om goedkoop naar toe te vliegen, maar dat bleek reuze mee te vallen. Als je je verblijft kort wilt houden, ben je rond de €180 kwijt voor een vlucht vanaf Amsterdam. Dinsdag heen met Aegean en woensdag terug met Transavia.

Maandagavond 26 november laat vertrekken en donderdagavond 29 november terug met Lufthansa kost je zo’n €160. Je stapt dan beide keren over in Frankfurt. Je hebt dan ook nog eens 3 volle dagen in de stad. Via Expedia zijn prima deals te vinden, waarbij je inclusief hotel zo’n €200 kwijt bent.

Vanaf Düsseldorf kun je bijvoorbeeld van zondag de 25e tot en met woensdag de 28e gaan voor €150. Ook vanaf Brussel kun je voor een vergelijkbaar bedrag heen en weer naar Athene, bijvoorbeeld van maandag tot woensdag. Tot slot is ook de auto pakken naar Frankfürt nog een optie. Je kunt dan op maandagavond heen met Lufthansa en op donderdag terug met Ryanair voor €85.Booking.com

We zijn benieuwd naar jullie reizen! Tips of vragen? Laat het ons gerust weten!