Ajax is momenteel voor een trainingskamp afgereisd naar Orlando, Florida. Tijdens het trainingskamp zullen de Amsterdammers deelnemen aan de jaarlijkse Florida Cup, die voor de vijfde keer georganiseerd wordt. De overige deelnemers aan het toernooi zijn Eintracht Frankfurt en de Braziliaanse topclubs Flamengo en São Paulo FC. Ajax’ deelname aan de Florida Cup past volledig in de huidige strategie van de Amsterdamse club om een voet aan de grond te krijgen in de Verenigde Staten. Zo opende Ajax onlangs nog de deuren van een kantoor op Broadway, New York.

Speeldata

De duels zullen op twee speeldagen worden afgewerkt, waarbij Ajax het op 10 januari 19:00 lokale tijd (11 januari 01:00 uur NL tijd) opneemt tegen Flamengo en twee dagen later, op 12 januari 13:00 lokale tijd (19:00 NL tijd) tegen São Paulo FC.

Puntentelling

Een winstpartij in de Florida Cup is goed voor drie punten. Bij een gelijkspel ontvangen beide teams één punt, waarna er strafschoppen worden genomen. De winnaar van de penaltyserie krijgt een extra punt. Om de uiteindelijk rangschikking te bepalen zal er indien nodig eerst worden gekeken naar het doelpuntdifferentiaal (gescoorde goals min goals tegen), vervolgens naar het totale aantal gescoorde goals, daarna naar onderling resultaat en uiteindelijk fairplay volgens FIFA-reglementen.

Stadions

De wedstrijden van de Florida Cup zullen in de volgende stadions worden afgewerkt:

Orlando City Stadium – capaciteit: 25.500 toeschouwers

Florida Cup
© floridacup.com

Al Lang Stadium – capaciteit: 7.500 toeschouwers

Florida Cup
© floridacup.com

Wat Ajax moet doen om het Amerikaanse avontuur dit keer wel te laten slagen