Liverpool gaat andere opties bekijken en is voorlopig klaar met de transfersoap Ajax-Suárez, zo denkt men in Engeland zelf. Een verschil van ruim €10 miljoen in vraag- en aanbodprijs zou de transfer van – als hij in vorm is – de meest onnavolgbare speler uit de Eredivisie voorlopig af doen ketsen. Het Parool meldde eerder vandaag dat de delegatie die ’s ochtends vroeg namens Liverpool uit Engeland overkwam om met de Ajax-directie te praten over een verkoop van de Uruguayaanse aanvaller, alweer na twee uur de terugweg verkoos boven verdergaande onderhandelingen. Ajax wil ruim €30 miljoen zien worden neergeteld, waar Liverpool niet verder zegt te willen gaan dan het maximum van omgerekend €23,5 miljoen.

Het pokerspel dat de afgelopen tijd gaande is tussen de twee voetbalclubs, lijkt ten koste te gaan van de transfer van de vandaag 24 jaar geworden Suárez, nu het Engelse The Guardian schrijft over een Liverpool dat haar zinnen zou gaan zetten op andere spelers dan de topschutter van Ajax. Waar de Amsterdammers enerzijds verlegen zitten om het geld en met een transfer de moordende miljoenenverliezen van de afgelopen jaren zouden keren, is het verkopen van de beste speler uit de selectie aan de andere kant een spontane sportieve zelfmoordactie.

Eerder leek men in Amsterdam te gaan voor een ‘bidding war’ tussen Tottenham Hotspur en Liverpool, en het verlies van ‘El Pistolero’ op de (ver)koop toe te nemen. Nadat Tottenham afhaakte in de strijd en de beurt liet aan Liverpool, drong het ongunstige scenario zich in Nederland op, dat men Suárez zou moeten laten gaan voor veel minder dan de gewenste hoofdprijs van €30 miljoen. Met het wijzigen van die koers en het met volle verstand gaan voor het behouden van de speler of het alsnog verkrijgen van het astronomische bedrag, lijkt Liverpool voorlopig uitgekeken op haar gewenste versterking.

Volgens de Engelse krant gaat Liverpool de komende dagen andere opties onderzoeken. Zo zouden Ashley Young (Aston Villa) en Alvaro Negredo (Sevilla) worden bekeken voordat de Fenway Sports Group, de gezamenlijke eigenaren van de nummer 13 uit de Premier League, een verder nadering naar het bedrag dat Ajax wenst te krijgen voor Suárez wordt overwogen. De ‘Jarige Job’ lijkt dus voorlopig in Amsterdam te blijven, al – en daarmee quoten wij de helft van alle Nederlandse voetballers – is niets zeker in de voetballerij.

Foto: afdb.nl – Oscar