Voor Ajax zit het seizoen erop, maar sommige Ajacieden moeten deze zomer toch nog echt aan de bak. De zomer zit namelijk nog vol met internationaal topvoetbal. In dit overzicht vind je alle Ajacieden die deze zomer in actie komen.

5-9 juni Nations League ‘Final 4’

Zes juni is een belangrijke dag voor het Nederlands elftal. In Guimarães neemt het het dan op tegen Engeland in de finaleronde van de Nations League. Mocht het winnen, speelt het in de finale tegen de winnaar van Portugal – Zwitserland, de andere halve finale. Vorige week werd de voorlopige selectie voor dit toernooi bekend gemaakt. Donny van de Beek, Matthijs de Ligt, Daley Blind en Frenkie de Jong maken deel uit van deze 28-koppige selectie.

14 juni – 7 juli Copa América

Op de Copa América zullen we in ieder geval Nicolás Tagliafico terug gaan zien. De linksachter maakt deel uit van de 40-koppige voorselectie en was bij afwezigheid van Messi ook aanvoerder van het elftal. Lisandro Magallán is niet geselecteerd door bondscoach Sampaoli.

Bij de Brazilianen is David Neres van de partij. Vrijdagmiddag werd bekend gemaakt dat hij bij de definitieve selectie zit voor het toernooi.

21 juni – 19 juli Afrika Cup

Op de Afrika Cup zullen we dit jaar Hakim Ziyech en Noussair Mazraoui waarschijnlijk zien schitteren. Ziyech was nog wel eens een vraagteken bij de nationale ploeg van Marokko, vanwege een ruzie met trainer Hervé Renard, maar is nu een vaste kracht voor zijn land. De spelmaker staat op 23 interlands en maakte daarin twaalf doelpunten. Mazraoui kwam pas tot vier interlands, maar zal naar verwachting wel bij de selectie van Renard zitten. Daarnaast gaat ook Andre Onana naar alle waarschijnlijkheid naar de Afrika Cup, want ook Kameroen heeft zich geplaatst.

Mocht Marokko of Kameroen de finale van het toernooi halen, dan hebben Ziyech, Mazraoui, of Onana weinig tijd om uit te rusten. Ajax speelt op 28 juli namelijk alweer voor de Johan Cruijff Schaal tegen PSV.

Dit is de nieuwe trainingscollectie van Ajax 2019/2020