Juventus beleeft in aanloop naar de eerste ontmoeting in de kwartfinale van de Champions League met Ajax, op 10 april in de Johan Cruijff Arena, alles behalve een ideale voorbereiding. De ploeg van trainer Massimiliano Allegri kampt namelijk met de nodige blessuregevallen.

“Ik heb morgen maar dertien veldspelers tot mijn beschikking”, zei Allegri maandag tijdens de persconferentie, voorafgaand aan de Serie A-wedstrijd die Juventus dinsdag speelt tegen Cagliari. “Cristiano Ronaldo werkt hard aan zijn herstel, we hopen hem klaar te kunnen stomen voor de wedstrijd tegen Ajax. Voor Douglas Costa ziet het er goed uit, hij zou dan moeten kunnen spelen. Sami Khedira heeft gisteren weer meegetraind en hij is misschien al weer inzetbaar tegen AC Milan (zaterdag, red.). Andrea Barzagli heeft de training ook weer hervat.”

“Het herstel van Juan Cuadrado loopt voorspoedig, maar het zal nog wel zeven tot tien dagen duren voordat hij er weer bij is”, vervolgt de oefenmeester. “Leonardo Spinazzola heeft een probleem aan zijn knie, hopelijk is hij er over twee weken weer bij. Mario Mandzukic heeft een beetje koorts, we zullen zien of we hem meenemen naar Cagliari of niet.”

Ook reservedoelman Mattia Perin kampt met een schouderblessure en blijft een twijfelgeval voor de wedstrijd in Amsterdam. Paulo Dybaler, in de groepsfase nog goed voor vijf doelpunten voor de Oude Dame, lijkt het duel in tegenstelling tot eerdere berichten wel te gaan halen. “Als hij zich goed voelt gaat hij mee naar Cagliari, anders blijft hij hier”, besluit Allegri.