Ajax O19 heeft zich na een matige wedstrijd geplaatst voor de achtste finales van de UEFA Youth League. De Amsterdammers verloren op eigen veld met 2-1 van Bayern München O19.

Ajax O19 begon nog vrij aardig aan de wedstrijd en creëerde twee kleine kansjes, maar na verloop van tijd kwamen de bezoekers beter in de wedstrijd. Het leidde na 24 minuten in de 0-1, waarna Bayern beter begon te voetballen en Ajax met de minuut zwakker. De Duitsers creëerden onder andere via Nederlander Zirkzee nog een aantal grote mogelijkheden. Vlak voor rust bracht Heitinga zelfs een wissel toe: Kenneth Taylor werd er vanaf gehaald voor Enric Llansana.

Brobbey’s belangrijke treffer

In de tweede helft begon Ajax wel iets beter te voetballen, maar waren de kansen alsnog voor Bayern. En dit resulteerde uiteindelijk in de verdiende 0-2 door Zirkzee. Heitinga liet zijn ploeg meer verdedigend staan en bracht Liam van Gelderen, Anass Salah-Eddine en Sontje Hansen. Misschien wat tegen de verhouding in kwam Ajax terug in de wedstrijd. Brian Brobbey schoot hard raak op aangeven van Sontje Hansen. Dit hield in dat Ajax wat relaxter kon gaan spelen. Omdat Benfica O19 in Portugal virtueel met 2-0 voor stond tegen AEK, stonden er drie ploegen op elf punten. Ajax en Bayern waren bij de 1-2 tussenstand allebei door naar de volgende ronde en Ajax zou zelfs koploper blijven.

Benfica O19 won met 3-0 van AEK O19 en eindigde zodoende als nummer 2 in de groep. Ajax eindigde uiteindelijk door de nipte nederlaag als nummer één in de groep en plaatste zich zo voor de achtste finales.