Met 2 duels voor de boeg is de titelstrijd in de Nederlandse Eredivisie nog ongemeen spannend. Lijstaanvoerders FC Twente (68), Ajax (67) en PSV (65) staan binnen 4 punten van elkaar en hebben allen nog een reële kans op de titel. Mocht het treffen tussen Ajax en FC Twente op de laatste speeldag eindigen in een gelijkspel, dan eindigt de landskampioen met het laagste puntentotaal ooit. Zo meldt het AD.

Lijstaanvoerder FC Twente heeft op dit moment de beste papieren. Als de Tukkers hun resterende 2 duels winnend afsluiten, winnen zij de titel met een totaal van 74 punten.

Wanneer het treffen tussen Ajax en FC Twente op de laatste speeldag in een gelijkspel resulteert, beëindigt de landskampioen het seizoen echter met maximaal 72 punten.

PSV zwakste kampioen ooit
Het lage puntenaantal na 32 wedstrijden doet denken aan het seizoen 2007/2008, toen PSV onder leiding van interim-trainer Sef Vergoossen de titel pakte. De club uit Eindhoven had aan slechts 72 punten voldoende om de concurrentie achter zich te laten. Dat was het laagste puntenaantal deze eeuw voor een kampioen. Gemiddeld zijn er 81 punten nodig op de landstitel te pakken.

Nivellering
Uit de cijfers blijkt nog maar eens dat het algehele niveau in de Eredivisie aan nivellering onderhevig is. Van een klassieke top-3 valt na de teloorgang van Feyenoord al niet meer te spreken. Subtoppers als SC Heerenveen, FC Groningen en FC Utrecht kloppen al jaren nadrukkelijk aan de deur en FC Twente toont zich na het kampioensjaar een ‘blijvertje’ aan de Nederlandse top.