Het duel tussen PSV en Ajax heeft een aantal bizarre wendingen gekregen die de wedstrijd grotendeels hebben beïnvloed. Al in de tweede minuut kwam PSV op voorsprong. Door een goede en snel gecombineerde aanval maakte Matavz de openingstreffer aan de PSV zijde. PSV leidde de wedstrijd en bij een zoveelste aanval kon Boilesen de sprint van Jeremain Lens niet bijbenen. Tijdens de actie tikte Lens Boilesen aan en raakte de jonge verdediger geblesseerd. Er wordt gevreesd dat Nicolai Boilesen een zware hamstringblessure heeft. Hij werd vervangen voor Eyong Enoh.

Ruim tien minuten later moest de brancard nogmaals het veld op. Bij een aanval van Ajax botste doelman Przemyslaw Tyton tegen Timothy Derijck. Zeker tien minuten werd de keeper van PSV behandeld op het veld van het Philips Stadion. Hij werd afgevoerd per ambulance en er wordt rekening gehouden met een ernstige blessure. De Pool was buiten bewustzijn, werd gestabiliseerd en vervoerd naar het ziekenhuis.

Ajax kwam in de 49e minuut op gelijke hoogte door een fantastische solo van Sigthórsson. Na de blessure van de PSV’er keerde de wedstrijd bizar om.

Update: Nicolai Boilesen is vier tot zes weken niet inzetbaar. Hij heeft een scheurtje opgelopen in zijn hamstring en zal net als Miralem Sulejmani een aantal belangrijke wedstrijden missen. Przemyslaw Tyton heeft een ernstige hersenschudding opgelopen tijdens het duel. Hij werd afgevoerd naar het ziekenhuis waar hij werd onderzocht. Onderzoek heeft uitgewezen dat hij geen rug- en nekletsel heeft opgelopen. Hij moet voorlopig in het ziekenhuis blijven, hij is opgenomen op de afdeling neurologie.

Foto: afdb – Oscar