Doordat de onderhandelingen met betrekking tot Dennis Gentenaar en Jasper Cillessen erg moeizaam verlopen, verlegt Ajax nu zijn blik naar het buitenland. De Zweedse doelman Pär Hansson heeft de interesse van Ajax gewekt.

Hansson is de keeper van het Zweedse Helsingborg. Deze club werd afgelopen seizoen kampioen in de Zweedse competitie met als gevolg dat er al enkele spelers door het succes zijn vertrokken bij de club. Het is mede daarom maar de vraag of Helsingborg zit te wachten op het vertrek van de eerste doelman.

John Steen Olsen, de hoofdscout van Ajax in Scandinavië, heeft tegenover verschillende Zweedse media bekend al meerdere malen voor Hansson op de tribune te hebben gezeten maar dat daaruit niet meteen conclusies moeten worden getrokken. “Natuurlijk weet ik sinds een paar jaar wie Hansson is. Ik bekijk veel wedstrijden van hem, echter is niks echt concreet op dit moment. ‘Het is een interessante doelman, maar meer kan ik op dit moment niet zeggen. Ik mag en kan het alleen met Danny Blind en Frank de Boer hebben over dit soort zaken”, aldus John Steen Olsen.